Predstavljena nova internetska stranica mreže Francuskih alijansi u Hrvatskoj

Mreža Francuskih alijansi u Hrvatskoj
Mreža Francuskih alijansi u Hrvatskoj
Na predstavljanju stranice koja je održana u splitskoj alijansi podršku dala veleposlanica Republike Francuske u Hrvatskoj Michèle Boccoz

Od 27. veljače 2015. godine dosadašnje mrežne stranice Francuskih alijansi u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Dubrovniku zamijenjene su jednom zajedničkom stranicom na adresi www.alliance-francaise.hr. Stranicu je dizajnirala tvrtka Dobbin iz Zagreba. Svrha ove promjene je da se korisnicima omogući veća dostupnost informacija kroz suvremeniji izgled i pregledniju navigaciju.

Hrvatska mreža Francuskih alijansi počela je početkom 2014. godine proces izmjene vizualnog identiteta i uz to i proces razrade i dopune komunikacijskih sredstava. Nakon izrade novih logotipova prvi veliki korak je izrada zajedničke internetske stranice s prepoznatljivim vizualnim identitetom. Stranica je potpuno redizajnirana, promijenjena je navigacija u skladu sa suvremenim potrebama internetskih korisnika i time omogućeno kvalitetnije informiranje svih članova alijansi te frankofona i frankofila koji će ubuduće na pregledniji način moći doći do informacija koje ih zanimaju.

Internetska stranica Francuskih alijansi realizirana je uz potporu Francuskog instituta u Zagrebu i Francuskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj. Na predstavljanju stranice koja je održana u splitskoj alijansi, veleposlanica Republike Francuske u Hrvatskoj Michèle Boccoz istaknula je izuzetno dobru suradnju sa svim Francuskim alijansama i izjavila:  „I ovim korakom želimo pokazati našu potporu i partnerski odnos s Francuskim alijansama u Hrvatskoj. Osobito pozdravljamo njihovu novu komunikacijsku strategiju i odluku da se počnu intenzivnije predstavljati zajedno,  kao mreža hrvatskih alijansi. „

„Suradnja među alijansama  je uvijek bila jako dobra, a sada je, uz pomoć novih tehnologija, još intenzivnija i lakša“ izjavila je na konferenciji za novinare Ida Erceg, ravnateljica Francuske alijanse Zagreb.

Sljedeći korak, već od idućeg tjedna,  jest uvođenje obavijesti putem newslettera koji će se objavljivati kvartalno ili po potrebi i češće.

Započeti razvoj internetske stranice nastavlja se od jeseni, kada će se na istoj adresi moći pregledati katalozi medijateka pojedinih hrvatskih alijansi. U planu je i razvoj interne mreže namijenjene profesorima kako bi se na što jednostavniji način omogućilo dijeljenje pedagoških materijala i drugih dokumenata i na taj način olakšala komunikacija i osigurala najviša kvaliteta nastave.