Izložba fotografija autora Sébastiena Blonda “La terre au delà”

Izložba fotografija autora Sébastiena Blonda otoka Quessant
Izložba fotografija autora Sébastiena Blonda otoka Quessant
La terre au-delà

Najavljujemo izložbu fotografija otoka Quessant autora Sébastiena Blonda od 18.02. – 5. 03. 2015. u suradnji s Francuskim institutom u Zagrebu.

Putnik i samouki fotograf, Sébastien Blond naturalizirani je Bretonac koji je otkrio Sloveniju 2002. tijekom putovanja Europom na biciklu od zapada prema istoku. Nekoliko godina kasnije nastanio se u Sloveniji gdje predaje francuski.

Tijekom boravka na bretonskom otoku Ouessant bio je pod jakim dojmom samoće i divljine. Na najudaljenijoj točci bretonske regije Finistère, tu hrid površine osam puta četiri kilometra bez prestanka šibaju vjetrovi i oceanski valovi koji ne nalaze na nikakve zapreke prije nego što udare u njezine obale. Kako pomorske i zračne veze s kopnom nisu nikad zajamčene otok je redovito odsječen od svijeta.

Noći 800 stanovnika otoka ispunjene su neprestanim razbijanjem valova o hridi, prolaskom svjetlosnih zraka 5 svjetionika i polaganim zavijanjem sirene za maglu koja nije uspjela spriječiti stotine brodoloma, kao i brojnim utvarama koje nastanjuju njihovu maštu. Ta sirova divljina i izoliranost nadahuli su Sébastiena Blonda na snimanje ove serije fotografija.

Izvor: www.institutfrancais.hr

Više informacija : www.sebastienblond.com