Marina i Vanja Županović: “Naši najbolji dani”, izložba

Izložba splitskih umjetnica Marine i Vanje Županović pod naslovom “Naši najbolji dani”, postavljena je u našim prostorima, Marmontova 3, od  2. rujna do 10. listopada.  Pozivamo Vas da nas posjetite i razgledate ovu zanimljivu izložbu.

O izložbi i autoricama
Naši najbolji dani“ / “The best days of our lives“ retrospektivna je izložba splitskog art dua doublewhy.yy u sklopu njihove kulturno socijalne inicijative obilježavanja odabranih međunarodnih dana umjetničkim djelima s idejom podizanja svijesti i poticanja empatije.
Na izložbi će biti predstavljeno 18 radova uključujući i nekoliko radova iz njihovih većih serija slika kao što su „Sjećanja“ / “Reminiscences“, „Odredište Lampedusa“ / “Destination Lampedusa“ i „Ljudska zastava“ / “Human flag“, tematike koja obilježava djelovanje dua; ratna stradanja i posljedice rata, problem izbjeglica i temeljna ljudska prava. Neki su radovi jedinstveni spoj slike i poezije nastale gotovo istodobno u procesu stvaranja i pod zajedničkim naslovom što čini još jednu karakteristiku njihovog rada u čijem je ishodištu uvijek i pisana riječ.

Umjetnički duo doublewhy.yy istražuje i promiče tradicionalne vrijednosti vizualne umjetnosti u novim medijima. Inovativnim tehnikama spajanja ilustracija s fotografskim rješenjima s naglaskom na konceptualno sugestivnu apstrakciju nude novi pogled na digitalnu umjetnost povezujući digitalno slikarstvo i ljubav prema dizajnu.
Marina Županović ( rođena 1980. u Splitu ) i Vanja Županović ( rođena 1973. u Splitu ) osnovale su doublewhy.yy 2005. godine kao glazbeno umjetnički duo. 2009. godine suosnivaju kulturno umjetničku udrugu „Za Zašto Zato“ u sklopu koje održavaju pop– up događaje u popularnim klubovima dovodeći umjetnički sadržaj u netipično okružje, a od 2020. godine djeluju kao digitalne umjetnice.

Kontakt: doublewhy05@gmail.com
Foundwork / doublewhy.yy art
instagram/ doublewhy.yy