Završni događaji ovogodišnje Frankofonije

Izložba stripa: “DJECA KAPETANA GRANTA”

Tijekom jedne plovidbe jedrenjakom po imenu Duncan, lord i lady Glenarvan pronašli su u tijelu morskog psa bocu s porukom. Napisao ju je kapetan Grant čiji je brod doživio brodolom. Međutim, poruka je oštećena i ne može se razaznati lokacija preživjelih. Odlučili su pokrenuti potragu za preživjelima u pratnji djece nestalog kapetana i smiješnog te ekscentričnog učenjaka. Ni slutili nisu da su se upustili u pustolovinu koja će ih odvesti na sam kraj svijeta…

Izložba stripa “Djeca kapetana Granta”, adaptacija je istoimenog romana slavnog Julesa Vernea na kojoj je ALEXIS NESME, strip umjetnik, radio punih šest godina, i za koju je 2010. osvojio nagradu festivala u Angoulêmeu. Slavni roman pretvoren u strip pa u izložbu u okviru godine stripa.

Izložbu organiziramo u suradnji sa Francuskim institutom u Zagrebu. Otvorenje izložbe je u petak 20. ožujka, i bit će postavljena do 9.travnja.

Predavanje: “FRANCUSKA ISKUSTVA ZAŠTITE POVIJESNIH GRADOVA”
Povjesničarka umjetnosti dr.sc. Dunja Babić je kao članica Hrvatske udruge povijesnih gradova imala prilike surađivati s francuskom nacionalnom organizacijom “Sites et cités remarquables”, te će nam prenijeti iskustva Francuza o upravljanju i revitalizaciji povijesnih gradova.
Ovo zanimljivo predavanje održava se u petak 20. ožujka u 18:30 u našim prostorima, Marmontova 3.