“Splitski Moonwalk” – izložba fotografija

Izložba fotografija mladog splitskog umjetnika Duje Radovića, s naslovom “Splitski Moonwalk”, postavljena je u našim prostorima do 20.svibnja 2021. Iako se fotografijom bavi već duži niz godina, autor se ovom izložbom prvi put predstavlja splitskoj publici. Pozivamo vas da posjetite ovu zanimljivu izložbu.

Osvrt na izložbu

 

Grad fotogeničan poput Splita bezbroj je puta viđen u klasičnim vizurama Rive, pogleda s Marjana, Prokurativa ili zgrade Lučke kapetanije s ostatkom gradskog poluotoka i Mosorom u pozadini. Takve vizure grada okupanog u plavetnilo, ono su što nazivamo mediteranskom atmosferom koju nosimo u vlastitoj memoriji. One su personifikacija grada dok mu tepamo “Splite moj!”.

Prikazanom serijom fotografija Split noću nije samo negativ poznatih dnevnih vizura u noćnom ambijentu već i prikaz splitskog kamena u potpuno novom koloritu u kojem se spajaju morski odraz, gradska svitlost i nebeski svod. One su i potraga za novim vizurama koje se otvaraju noću kada grad nije ispunjen vrevom pa su slike nadrealne, a opet tako poznate.