Praznik frankofonije 2020

Pozivamo sve ljubitelje francuskog jezika i frankofone kulture na tradicionalnu feštu Frankofonije. I ove godine za vas smo pripremili raznovrstan i bogat program u kojem će svatko naći nešto za sebe. Izložbe, koncerti, predavanja, prezentacije i drugi zanimljivi događaji, okosnica su ovogodišnjeg Mjeseca Frankofonije 2020.

Iz ovogodišnjeg programa posebno izdvajamo koncert švicarske kantautorice MEIMUNE,  u petak 13.ožujka. Meimuna će nas svojom gitarom uvesti u svoj svijet gdje se muzikalnost francuskog jezika isprepliće s njenim neobičnim i autentičnim glasom donoseći nam melodijske iskrice jednog osebujnog stila i intimne atmosfere…

Program Frankofonije 2020 u Splitu

 

JACQUES TARDI – “DVA PARIZA”


Program ovogodišnjih događanja započinje u petak 28.veljače, otvaranjem izložbe stripa “JACQUES TARDI: DVA PARIZA”. Izložbu organiziramo u suradnji sa Francuskim institutom u Zagrebu.
Jacques Tardi (1946) je francuski crtač stripova snažnog umjetničkog integriteta i autentičnog likovnog izraza. Vrlo je važan za francusku i svjetsku kulturu i umjetnost. Smatraju ga začetnikom novog realizma. U siječnju 2013., Tardi je nominiran za najviše francusko civilno odlikovanje, orden Legije časti. Međutim, odbio je to priznanje, navodeći da će “ostati slobodan čovjek i da ga nijedna vlast neće imati kao taoca”.

 

 

Radionica stripa: “STRIP PO TARDIJU”
Ivan Svaguša, mladi splitski akademski slikar i crtač stripa upoznat će nas s velikanom francuskog stripa pozivajući vas da se i sami upustite u crtačku avanturu na ovoj radionici. Radionica se održava u petak, 6.ožujka u terminu 18:00 – 20.00. S obzirom na ograničeni broj sudionika, za sudjelovanje na radionici obvezna je predbilježba. Predbilježbe primamo putem e-maila:  split@alliance-francaise.hr ili na mob. 095 90 90 256