Početak Frankofonije 2022

Dragi prijatelji Alijanse i Frankofonije

Hrvatsko-francuska udruga, slaveći 30. godišnjicu svog osnutka, ali i 100-tu godišnjicu kontinuiteta njegovanja hrvatsko-francuskih kulturnih veza od osnutka Cercle français 1922., ima čast pozvati Vas na događanja koja smo u mjesecu Frankofonije, kao i niz godina dosad, pripremili za Vas. Vjerujemo da ćete u bogatom i raznovrsnom programu, pronaći nešto što će vas zanimati. a za početak izdvajamo događaje kojima započinjemo ovogodišnju Frankofoniju:

34 AFRIČKA ILUSTRATORA ZA DJECU

izložba plakata u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova Francuske

Izložbu možete posjetiti u našim prostorima,  od 4. do 31. ožujka.

Plakat uz izložbu

 

Arijana Čulina, VARAŠ GA, NE OSTAVLJAŠ GA – Cabaret

u subotu 5. ožujka u 19:00 sati,  Kazalište mladih Teatrin

Kao da prisluškujete zabranjenu, a neobično zanimljivu trač-partiju dviju prijateljica, obavijenu sjajnom glazbom – tako izgleda praćenje kabareta “Varaš ga, ne ostavljaš ga“. Autorici ovog satiričnog komada, Arijani Čulini, priključila se Mirella Meić i dvoje sjajnih glazbenika, pijanist Zoran Velić i harmonikašica Danira Ipavec.

Iako izvedba pretežito počiva na analitičkom ženskom razgovoru o životima i nesretnim sudbinama poznatih šansonijera te izvođenjem njihovih hitova, posebno Edith Piaf, Čulina i Meić u izvedbu nas uvlače duhovitim komentarima o muško-ženskim odnosima. Neki su već viđeni, većinom stereotipni, ali ne može im se poreći duhovitost.
Potpuno svjesne obostranih promašaja u „teškoj bolesti srca zvanoj ljubav“, glumice nas uvode u slikovite i tužne svjetove nekadašnjih zvijezda koje su većinom tužno skončale zbog nesretnih ljubavi.​

Plakat – Cabaret