Izložba “Mjesec u škrapi”

Pozivamo vas na otvorenje samostalne izložbe akrilika likovne umjetnice Nastje Dadić Radić pod nazivom “Mjesec u škrapi”, u petak, 11.listopada u 19 sati. Izložbu će otvoriti likovni kritičar Tonći Šitin. Postav izložbe će se moći razgledati do 7. studenog.

Životopis
Nastja Dadić Radić, rođena je 1946. u Splitu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti u Splitu i na Zadarskom filozofskom fakultetu odjel studija u Splitu dvopredmetni studij Likovni odgoj i likovne umjetnosti. Radila je u Splitu od 1975. do konca 2011. kada je umirovljena. U robnoj kući Dobri vodila je aranžersko scenografski odjel i zatim u Trgovačkoj školi pa u Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju predavala je likovne stručne predmete aranžersko scenografskim dizajnerima.
Uz svoje pedagoško zvanje a i dalje, kontinuirano se bavi slikanjem, izradom skulptura i instalacija. Sudjelovala je na nebrojenim skupnim izložbama i samostalno u Hrvatskoj i inozemstvu. Djela joj se nalaze u raznim privatnim zbirkama i javnim institucijama a radovi, likovni spjev na temu Judite Marka Marulića pod zbirnim naslovom – Istoria Sfete udouice Judit – u fundusu Galerije umjetnina u Splitu.