Izložba crteža i slika Ivice Kolumbića

Novu 2017. godinu počinjemo izložbom “Crteži i slike”, splitskog autora Ivice Kolumbića. Postav izložbe možete razgledati u našim prostorima od 7. do 26. siječnja.

O autoru:

Ivica Kolumbić rođen je u gradu pod Marjanom gdje je završio osnovnu školu, gimnaziju i Fakultet građevinskih znanosti. Svoju ljubav prema umjetnosti pokazivao je već od ranog djetinjstva,  a 2004. godine diplomirao je slikarstvo na švicarskoj akademiji “Asenzza Malschule” iz Basela u Švicarskoj, u klasi profesora Uda Grossklausa.
Završio je tečaj animacije u grupi voditelja Ivice Šegvića 2006. godine i tečaj karikature u grupi voditelja Ede Šegvića iste godine. Dodatno se educirao na tečaju u Školi slikanja Split – Omiš. Osim slikarstva bavi se karikaturom i ilustracijom te stripom. Član je “Hrvatskog društva karikaturista” i sudjelovao je na festivalima karikature u zemlji inozemstvu.
Karikature su mu objavljene u katalozima na festivalima karikature: “Čvorak”, “Solin”, “Međunarodna izložba karikature – Zagreb”, “Huna”, “Lastovo”.

    kolumbic1

Objavljivao je ilustracije na web stranicama Jutarnjeg lista, kao i u časopisu udruge “Mensa”. Godine 2015 dobio je priznanje na “Festivalu karikature – Lastovo” u klasi “Portret”, za portret karikaturu pape Franje. Kao dugogodišnji član Likovne udruge Emanuel Vidović sudjelovao je na brojnim skupnim izložbama u Splitu i okolici…

Ovo je njegova četvrta samostalna izložba.

Samostalne izložbe :

  • Gdinj – otok Hvar, 2001 i 2002
  • Francuski institut – Split 2008
  • Knjižnica Marko Marulić – Split 2012

 

Kontakt:

GSM 098 / 986 54 60
e-mail: ivica.hv@gmail.com
Blog: http://blog.dnevnik.hr/karik/