Nikola Listeš: “Korona virus”, izložba karikatura

Dragi prijatelji, nakon dužeg vremena neaktivnosti, iz svima znanih razloga, za Vas smo pripremili izložbu vrlo aktualne teme i naslova. Izložba karikatura poznatog karikaturiste Nikole Listeša, pod nazivom “Korona virus”, bit će postavljena u našim prostorima u periodu od 5. lipnja do 2. srpnja. Radujemo se vašem dolasku.

Osvrt na izložbu

Među poznatim osobama koje su pozivale svoje sugrađane i sunarodnjake „Ostani doma“ je i jedan od najuspješnijih hrvatskih karikaturista današnjice, Kaštelanin Nikola Listeš, koji pozive upućuje uglavnom svojim novim karikaturama, upravo na temu koronavirusa. Listeš, inače dobitnik brojnih nagrada i priznanja, čije se karikature redovno objavljuju u najpoznatijim svjetskim časopisima, napisao je na svom Facebook profilu „Ja ostajem doma, dok moje karikature putuju po svijetu..!“

Kaštelanski karikaturist na temu korone nacrtao je seriju karikatura „War of the corona“, a njegov rad ovih je dana našao i svoje mjesto među karikaturama svjetskih karikaturista Kountourisa, Francisca, Schota, Simance i Castelliejosa, koje je objavio Washington post.