Izložba “Microchip people”

“Microchip people” naziv je izložbe u vosku, akademske slikarice Ivane Puljić, kojom se trenutno predstavlja u našim prostorijama.

Ivana Puljić, umjetnica s diplomom Accademie di belle arti u Rimu, već ovjenčana mnoštvom nagrada i priznanja, počela je s izlagačkom aktivnošću prije gotovo 20 godina (od ljeta 1998.). Sudjelovala je na manifestacijama s ciljem uspostavljanja i jačanja interkulturalnih odnosa Hrvatske i Italije, te naše zemlje i Slovenije. K tomu, svojim je inovativnim radovima u vosku na drvenoj površini dala svoj obol smotri Art’Ambiente u Rimu, koncipiranoj na ekološkoj osvještenosti i brojnim drugim manifestacijama. Umjetnica je realizirala impresivnih 70-ak izložbi u zemlji i inozemstvu, skupnih i samostalnih, te je članica Hrvatske udruge likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Tekuća izložba problematizira otuđenje ljudi u suvremenom, virtualnom svijetu. Današnje vrijeme i stil života karakterizira užurbanost, brzina protoka informacija i neizbježna prisutnost medija, društvenih mreža i drugih oblika komuniciranja među ljudima, bez ograničenja. Ipak, neograničenost i potpuna sloboda komuniciranja često su samo iluzija, privid koji polako zauzima glavno mjesto u našoj svakodnevici…

Postav izložbe možete razgledati do 26. listopada.