Dioklecijančići – Dioklecijanova palača u stripu

Pozivamo Vas na izložbu ilustracija i karikatura Nikole Listeša pod nazivom “Dioklecijančići”, u našim prostorima od 24.travnja do 18.svibnja 2017. Otvorenje izložbe je u ponedjeljak 24. travnja u 17:30 sati.

O autoru:

Nikola Listeš, poznati je svjetski i hrvatski ilustrator, karikaturist i strip autor koji svojim radovima na visokoj profesionalnoj razini osvaja čitatelje širom svijeta već više od tridesetak godina. Kao scenarist i crtač objavio je sedam naslova, a kao ilustrator opremio i ilustrirao stotinjak knjiga, plakata, omota…
Surađivao je u gotovo svim dnevnim novinama i tjednim listovima u Hrvatskoj, kao i u svijetu. Radio je za Disney (France), Playboy (Italy), Heideheimer Neue Presse (Germany) , West Australian (Australia).
U svijetu devete umjetnosti Listeš je stvorio i kreirao bezbroj priča i likova za domaći i strane izdavače (Detektiv Scando, Noorby-Atomski trkač, Superhrvoje, Humanoidi, Pegula…).

Dobitnik je županijske nagrade grada Splita za kulturu 2015. godine i peterostruki osvajač Oskarike kao najbolji karikaturist u Hrvatskoj. Ima više od šezdeset svjetskih nagrada i priznanja za karikaturu.